Suroviny
Těsto
- 500 g polohrubé mouky
- 15 g droždí
- 1 vejce
- 250 ml vlažného mléka
- špetka soli
- špetka cukru
- jahody
- máslo
Posyp
- mák nebo tvaroh na strouhání
Reklama
Postup obtížnost: lehkáporce: 4příprava: 90 minvaření/pečení : 10 min
krok1
Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, přidáme vejce, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme vykynout. Těsto můžeme vypracovat i v domácí pekárně.
krok2
Z vykynutého těsta vytvoříme dvě šišky, které nakrájíme cca na 2 cm široké plátky. Každý plátek lehce rozválíme a zabalíme do něj jahodu (do tvaru koule).
krok3
Knedlíky necháme 10 minut vykynout. Mezitím si nachystáme větší hrnec s vodou, přidáme špetku soli a dáme vařit. Jakmile nám voda začne vařit, můžeme do ní vložit vykynuté knedlíky (knedlíky by měli být ponořené) a přikryjeme pokličkou. Vaříme cca 10 min. Hotové knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
krok4
Knedlíky omastíme rozpuštěným máslem nebo sádlem, aby neokoraly a neslepily se.
Reklama
Znáte vychytávku pro tento recept?
Pro přidávání vychytávky se nejdříve přihlaste.
Vyzkoušeli jste recept? Přidejte váš názor.
Pro přidávání recenze se nejdříve přihlaste.