Suroviny
Těsto
- 500 g medu
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce krupicového cukru
- 3 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
Poleva
Reklama
Postup obtížnost: lehkápříprava: 30 minvaření/pečení : 10 min
krok1
V míse si smícháme všechny sypké ingredience. Přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, bílek z druhého vejce si necháme na potírání perníčku před pečením.
krok2
Pokud nemáme med tekutý, nejprve ho rozpustíme ve vodní lázni a nechám vychladnout. Vychladlý med přidáme do směsi a vypracujeme těsto (těsto je poměrně lepkavé).
krok3
Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 24 hodin odležet v ledničce. Druhý den z těsta vytvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm (velikost skleněnky). Pokud se nám těsto lepí na ruce, je dobré si ruce navlhčit vodou. Kuličky rozložíme na plech a lehce rozmáčkneme a potřeme bílkem.
krok4
Pečeme dozlatova na 180°C. Perníčky vyndáme z trouby a necháme na plechu vychladnout. Po vychladnutí potřeme perníčky rumovou polevou a dozdobíme dle fantazie (např. barevným sypáním).
Reklama
Znáte vychytávku pro tento recept?
Pro přidávání vychytávky se nejdříve přihlaste.
Vyzkoušeli jste recept? Přidejte váš názor.
Pro přidávání recenze se nejdříve přihlaste.