Suroviny
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 60 g sádla
- 20 g droždí
- 10 g soli
- 270 ml mléka
Posyp
- hrubá sůl, kmín či mák
Reklama
Postup obtížnost: lehkáporce: 1příprava: 150 minvaření/pečení : 20 min
krok1
V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. Pokud máme domácí pekárnu, můžeme těsto vypracovat v ní. Vypracované těsto necháme cca hodinu kynout.
krok2
Po vykynutí si těsto rozdělíme na menší díly, z kterých vytvoříme rohlíky, housky nebo bulky (dle vlastní libosti).
krok3
Hotové tvary naskládáme na plech a necháme cca 30 minut kynout. Po nakynutí potřeme vodou a posypeme solí, kmínem či mákem. Troubu si předehřejeme na 220°C. Na dno trouby postavíme plechový hrnek s vodou, který nám zajistí vlhké prostředí. Pečeme dozlatova.
Reklama