Suroviny
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 60 g sádla
- 20 g droždí
- 10 g soli
- 270 ml mléka
Posyp
- hrubá sůl, kmín či mák
Reklama
Postup obtížnost: lehkáporce: 1příprava: 150 minvaření/pečení : 20 min
krok1
V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. Pokud máme domácí pekárnu, můžeme těsto vypracovat v ní. Vypracované těsto necháme cca hodinu kynout.
krok2
Po vykynutí si těsto rozdělíme na menší díly, z kterých vytvoříme rohlíky, housky nebo bulky (dle vlastní libosti).
krok3
Hotové tvary naskládáme na plech a necháme cca 30 minut kynout. Po nakynutí potřeme vodou a posypeme solí, kmínem či mákem. Troubu si předehřejeme na 220°C. Na dno trouby postavíme plechový hrnek s vodou, který nám zajistí vlhké prostředí. Pečeme dozlatova.
Reklama
Znáte vychytávku pro tento recept?
Pro přidávání vychytávky se nejdříve přihlaste.
Vyzkoušeli jste recept? Přidejte váš názor.
Pro přidávání recenze se nejdříve přihlaste.