Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 275 ml vlažného mléka
- 60 g sádla
- 20 g droždí
- 2 lžičky soli
- slanina
- ementál
Reklama
Postup obtížnost: lehkápříprava: 60 minvaření/pečení : 12 min
krok1
Všechny suroviny smícháme (krom slaniny a ementálů) a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě 30 minut kynout.
krok2
Z těsta vytvarujeme housky, které necháme na plechu 30 minut nakynout. Mezitím předehřejeme troubu na 220 °C a vložíme do ní misku s vodou, aby byla trouba napařená. Vykynuté housky potřeme vodou a dáme do trouby. Po cca 8 minutách housky vyndáme, dáme na ně slaninu a sýr a znovu je dáme do trouby, kde je pečeme dozlatova dalších cca 4 - 5 minut.
Reklama