Suroviny
Těsto
- kvásek
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 6 lžic olivového oleje
- 150 ml vody
Náplň - pizza Margherita
- 4 masitá rajčata
- 4 mozzarelly
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 lžíce koření na pizzu
- 150 g rajčatového protlaku
Reklama
Postup obtížnost: velmi lehkáporce: 4příprava: 120 minvaření/pečení : 10 min
krok1
V míse smícháme mouku, sůl, 6 lžic olivového oleje, vodu a kvásek. Mícháme, tak dlouho než nám vznikne hladké těsto. Těsto by se nemělo lepit na ruce, pokud se lepí přidáme trochu mouky. Hotové těsto lehce zasypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme odležet na teplém místě cca 1,5 hodiny.
krok2
Nachystáme si dva klasické plechy (nebo 4 kulaté o průměru 30 cm) a vymažeme je olivovým olejem nebo použijeme pečicí papír. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné části (podle počtu plechů) a rozválíme (dobrý pomocník je silikonový ruční váleček). Těsto musí být tenké. Mezitím si předehřejeme troubu na 260°C (horkovzduch).
krok3
Na rozválené těsto přidáme ingredience. Těsto lehce potřeme rajčatovým protlakem, po celé ploše rozložíme na kolečka nakrájená rajčata, která trochu osolíme a přidáme mozzarellu. Vše posypeme kořením na pizzu a přidáme čerstvou bazalku. Jelikož je v našich končinách oblíbený sýr eidam, tak můžeme pizzu lehce posypat nastrouhaným eidamem. Vložíme do trouby a pečeme deset minut.
Reklama