Suroviny
- 280 g hladké mouky
- 140 ml vody
- 20 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička krupicového cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- potravinářskou fólii
Reklama
Postup obtížnost: velmi lehkáporce: 2příprava: 15 minvaření/pečení : 10 min
krok1
V míse smícháme mouku, sůl a cukr. Ve vodě rozmícháme droždí a nalijeme ho do mísy. Přidáme olivový olej a vše promícháme. Doporučuji těsto vypracovat ručně cca 5 minut, pokud použijeme robot musíme počítat s delším časem cca 10-15 min. Těsto po vypracování musí být krásně hladké.
krok2
Vypracované těsto dáme do mísy na povrchu do kříže nařízneme a lehce zaprášíme hladkou moukou. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do ledničky, kde necháme těsto 24 hodin kynout.
krok3
Druhý den můžeme vykynuté těsto zpracovat. Těsto na plechu vyválíme, přidáme oblíbené suroviny a dáme péct do vyhřáté trouby na 250 °C. Pečeme horkovzduchem 10 minut. Pro dosažení bezkonkurenční pizzy, doporučuji pořídit si pečící kámen a pizzu péct na něm :-)
Reklama
Znáte vychytávku pro tento recept?
Pro přidávání vychytávky se nejdříve přihlaste.
Vyzkoušeli jste recept? Přidejte váš názor.
Pro přidávání recenze se nejdříve přihlaste.